DK Teknik

Erhvervsstøtte til 11 lokale initiativer - mest til Sjælland

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse støtter lokale erhvervsinitiativer med 53 mio. kr. Sjællandske firmaer ramt af corona er i fokus.

11 lokale initiativer får nu i alt 53 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, oplyser Erhvervsministeriet

Projektet "Gennemgribende forandringer på Sjælland og øerne" får 30 mio. kr. fra EU's Regionalfond og 5 mio. kr. fra de decentrale erhvervsfremmemidler. Målet er at styrke omstillingspotentialet hos virksomheder ramt af covid-19, øge antallet af vækstvirksomheder og skabe gennemgribende forandringer i erhvervslivet på Sjælland og øerne.

Bag projektet står et bredt partnerskab af sjællandske uddannelsesinstitutioner og erhvervsråd med aktører fra bl.a. Knowledge Hub Zealand, Kalundborg Symbiose og Femern Belt Development.

De øvrige ni projekter spreder sig over hele landet. På Bornholm får projektet "Klar til Energi-ø" støtte til at undersøge den betydning, en kommende havvindmøllepark kan få for erhvervsliv og beskæftigelse på øen. På Fyn får to projekter midler til at øge skaleringspotentialet hos robotvirksomheder og til at styrke Fyns position inden for produktion af medicinsk cannabis.

I Aarhus modtager Filmbyen midler til at udnytte den nyeste teknologi inden for Extended Reality, og ved Limfjorden vil et projekt fremover kunne styrke bæredygtigt fiskeri ved at tiltrække turister uden for sommersæsonen.

Udover de ti projekter fra de to ansøgningsrunder har bestyrelsen valgt at støtte og styrke det lokale arbejde hos Femern Belt Development med to mio. kr.

  • Projekterne modtager hver mellem 750.000 kr. og 35 mio. kr.
  • I alt modtager projekterne 53 mio. kr.
  • De 30 mio. kr. kommer fra EU's Regionalfond
  • 23 mio. kr. er fra de decentrale erhvervsfremmemidler, der er afsat via finansloven.
  • Ti af initiativerne kommer fra de to ansøgningsrunder med fokus på lokale erhvervspotentialer, som bestyrelsen lancerede i juni.
  • Formålet er at styrke lokalområders erhvervsliv med udgangspunkt i stedbundne udfordringer og potentialer.

Læs beskrivelsen af de lokale projekter

https://www.dkteknikogmiljoe.dkartikel/erhvervsstoette-til-11-lokale-initiativer-mest-til-sjaelland