DK Teknik

Kulturministeren vil have aflyst slotsprojekt i Nyborg tilbage på sporet

Joy Mogensen (S) er bekymret over "skæv balance" i lovgivningen.

NYBORG: - Det er simpelthen for godt et projekt til at lade falde på jorden.

Sådan siger kulturminister Joy Mogensen (S) til DR Fyn om det kuldsejlede byggeri til 320 mio. kr. ved Danmarks ældste vikingeborg, Nyborg Slot. Miljø- og Fødevareklagenævnet satte kort før jul bremsen i over for projektet, som har været ti år undervejs.

Projektet, som Slots- og Kulturstyrelsen står i spidsen for, går blandt andet ud på at bygge en ringmur og ny formidlingsfløj i tilknytning til det eksisterende slot. Men et spinkelt flertal i Miljø- og Fødevareklagenævnet mener, at planerne er i strid med museumslovens bestemmelser om beskyttelse af fredede fortidsminder.

Den udlægning er Joy Mogensen ikke enig i.

- Der er nogle steder, hvor vores lovgivning i min optik udviser en skæv balance. Selvfølgelig skal vores kulturarv beskyttes. Men beskyttelsesformålet skal jo gå hånd i hånd med, at vi skal lære af kulturarven. Og som jeg forstår det, så er det lige præcis formålet med projektet på Nyborg Slot.

Kulturministeren har nu bedt om en redegørelse for hele forløbet.

- Præcis, hvordan vi kan redde det, ved jeg ikke. Men jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at få projektet tilbage på sporet, siger hun til DR Fyn.

ka

https://www.dkteknikogmiljoe.dkartikel/kulturministeren-vil-have-aflyst-slotsprojekt-i-nyborg-tilbage-paa-sporet