DK Teknik

To kommuner i planlovsstrid om 200 boliger

Med en planlovsparagraf i hånden vil politikerne i Glostrup stikke en kæp i hjulet på et projekt med 200 boliger i Albertslund.
18. NOV 2020 11.07

GLOSTRUP / ALBERTSLUND: Politikerne i Glostrup har besluttet at gøre indsigelse mod et lokalplanforslag, der skal bane vejen for et boligprojekt i Albertslund, skriver videncentret byensejendom.dk.

Lokalplanforslaget skal muliggøre byggeriet af 200 nye boliger og et parkeringshus på den nuværende industrigrund. Bebyggelsen kan opføres i tre-otte etager.

Kommunen gør indsigelse mod lokalplanforslaget med henvisning til planlovens §29 b, der har opsættende virkning, har kommunalbestyrelsen besluttet. 

- Vi er selvfølgelig utroligt kede af situationen, og der er intet vi i udvalget (Vækst- og Byudviklingsudvalget, red.) hellere vil end at finde en løsning på dette i samarbejde med Albertslund, sagde formand for Vækst- og Byudviklingsudvalget, Piet Papageorge (V) på kommunalbestyrelsesmødet, inden han påpegede, at Glostrup Kommune ikke kan acceptere, at borgere med bopæl tæt på kommunegrænsen til Albertslund skal udsættes for gener som følge af projektet i nabokommunen.

Skyggevirkningen er afgørende 

- Det er blandt andet skyggegener, der er et kæmpe "issue". Det kan simpelthen ikke passe, at man får at vide, at man vil give lov til at bygge i op til otte etager lige over for et villakvarter. Det kan heller ikke passe, at man - fordi man i Albertslund Kommune nægter at håndtere trafikken internt i kommunen - vil sende den direkte igennem Glostrup, sagde han videre.

Planlovens §29 b giver mulighed for, at en kommunalbestyrelse kan fremsætte indsigelse mod en nabokommunes planforslag, hvis forslaget har væsentlig betydning for kommunens udvikling.

Hvis Glostrup Kommune gør indsigelse, kan Albertslund Kommunes lokalplanforslag ikke vedtages, før der er opnået enighed om de nødvendige ændringer. Hvis kommunerne ikke kan opnå enighed, kan sagen indbringes for erhvervsministeren, der træffer afgørelse.

ka

https://www.dkteknikogmiljoe.dkartikel/to-kommuner-i-planlovsstrid-om-200-boliger