DK Teknik
Tyveårsplan for Brøndby Strand sat i gang
Brøndby Strand har godt 50 år på bagen.
Foto: Thomas Rousing, Ritzau Scanpix

Tyveårsplan for Brøndby Strand sat i gang

Boligområdet rummer 40 pct. af alle kommunens borgere, og målet er en attraktiv og grøn bydel med et aktivt handels- og kulturliv.
23. OKT 2020 8.10

BRØNDBY: Nu er Brøndby Kommune klar til at sætte gang i byens hidtil største byudviklingsprojekt. Brøndby Strand skal udvikles over de næste 20 år, og nu har kommunalbestyrelsen netop givet grønt lys til en køreplan for udviklingen.

Det næste år er der udsigt til borgerdialog, byvandringer og visionsudvikling, oplyser kommunen. Målet er en attraktiv og grøn bydel med et aktivt handels- og kulturliv.

- Brøndby Strand huser 40 pct. af vores borgere og er en bydel, rigtig mange er meget glade for at bo i. Men bydelen har samtidig godt 50 år på bagen og den både fortjener og trænger til, at vi udvikler den, så hele dens potentiale bliver udnyttet, forklarer borgmester Kent Magelund (S).

Her i efteråret 2020 skal kommunalbestyrelsen sætte retningen og beslutte mål og visioner. Administrativt er der sat gang i analyser og en konkurrence for tværfaglige arkitektteams.

I 2021-22 vil tre udvalgte rådgiverteams udarbejde tre forskellige forslag til, hvordan bydelen kan udvikles i fremtiden. 

Projektet Fremtidens Brøndby Strand er forankret i et nyoprettet sekretariat på Brøndby Rådhus.

ka

https://www.dkteknikogmiljoe.dkartikel/tyveaarsplan-for-broendby-strand-sat-i-gang