dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Kriterier for at kunne lukke rocker-klubhuse skal samordnes
Foto: Jonas Olufson, Ritzau Foto

Kriterier for at kunne lukke rocker-klubhuse skal samordnes

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi skal mødes med kommunerne i politikredsen for at afklare, hvor meget der skal til for at kunne lukke et rocker- eller bandeklubhus
21. SEP 2017 13.22

LOLLAND: Hvordan den nye mulighed i lovgivningen for at kunne lukke et rocker- eller bande-klubhus skal foregå i praksis skal nu drøftes nærmere mellem politi og kommuner. I det sydsjællandske område skal det foregå midt i oktober på et møde mellem Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og de syv lokale kommuner: Faxe, Guldborgsund, Lolland, Vordingborg, Næstved, Slagelse og Sorø.

I Bandepakke 3 fik kommunerne et nyt redskab til at kunne slippe af med klubhuse, hvor rockere og bander skaber utryghed i lokalområdet. 

'...en kommune skal overveje at nedlægge forbud mod, at en ejendom anvendes som samlingssted for f.eks. en rocker- eller bandegruppe, hvis gruppens anvendelse af ejendommen som samlingssted er egnet til at medføre væsentlig ulempe og utryghed for de omkringboende.'

Sådan lyder det i bandepakkens formuleringer, og næste skridt bliver så at finde ud af, hvor mange og hvilke ulovligheder, der skal være tilknyttet en bestemt matrikel, før en kommune på sikker grund kan skride til et forbud mod at ejendommen bliver brugt som samlingssted for klubben.

- Vi er umiddelbart opmærksomme på en bestemt ejendom i Maribo, hvor et forbud kunne komme på tale, siger direktør i Lolland Bjarne Hansen til dknyt. Men først skal vi have drøftet igennem med politiet, hvordan sagsgangen er og hvordan og i hvor høj grad, vi kan udveksle oplysninger om den kendte aktivitet. Som udgangspunkt har vi som kommune jo ingen kendskab til anmeldelser om lovovertrædelser på bestemte adresser.

I sidste uge var der en større razzia mod rockerklubben Satudarah, der holdt fest på en central adresse i Maribo, oplyser Folketidende. Ifølge Ritzau er der i øjeblikket konflikt mellem bande- og rockergrupperinger på Sydsjælland og Lolland-Falster.

Ifølge politiinspektør hos Rigspolitiet Michael Kjeldgaard den hollandsk rockergruppe Satudarah den første i nyere tid, der har valgt at udfordre de allerede eksisterende rockergrupper i Danmark, Hells Angels og Bandidos.Det skete i 2013, da de oprettede deres første afdeling i Danmark.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.