DK Teknik

Efter flere udbudsforsøg:
Hillerød Forsyning dropper stort dampværk

Planerne om et nyt dampværk i Hillerød er droppet. Projektet har flere gange været sendt i udbud, men tvivl om behovet for brug af biomasse og stigende priser har ført til at projektet droppes.
8. JUN 2021 10.50

HILLERØD: Planerne om et dampværk i Hillerød, der skulle forsyne virksomhederne Novo Nordisk og FUJIFILM Diosynth Biotechnologies Denmark’s fabrikker i byen med procesdamp, er droppet, oplyser Hillerød Forsyning. 

Projektet, der havde et budget på 150 mio. kr., har flere gange været sendt i udbud først i juli 2020 og senest i februar. Men ingen af gangene er der kommet tilfredsstillende bud på opgaven, der derfor stod til at skulle sendes i udbud på ny.

Specielt to forhold har været afgørende for Hillerød Forsynings beslutning om at indstille projektet.

For det første har værkets tekniske opbygning medført, at anlægsprisen ville blive højere end først beregnet. Derudover er man blevet i tvivl om det langsigtede syn på brug af biomasse.

- Det er et udtryk for rettidig omhu, at vi nu beslutter at stoppe projektet. På den lange bane er der tvivl om biomasse som bæredygtig energikilde, og når den justerede anlægspris forringer forretningsplanen for Hillerød Forsyning, så er det det eneste rigtige, at vi stopper op nu. siger Anders B. Møller-Hansen, der er forsyningschef ved Hillerød Forsyning. 

Ønsket om de tekniske ændringer på værket og de forventede højere priser betød, at Hillerød Forsyning tidligere på året annullerede de tre igangværende udbud på dampværket.

https://www.dkteknikogmiljoe.dkartikel/hilleroed-forsyning-dropper-stort-dampvaerk