dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Fjernvarme, ja tak - men ikke fra træflis, tak

KORT NYT20. FEB 2024 11.26

SOLRØD: Bestyrelsen i Solrød Fjernvarme har nu skrinlagt at udvide fjernvarmeforsyningen i Havdrup, hvor en lokal borgergruppe gerne så fjernvarme, men var imod, at brændselet skulle være træflis fra lokale skove, oplyser Solrød Forsyning.

- Vi iværksatte en undersøgelse blandt 150 borgere og har også holdt et borgermøde. I den proces har vi noteret en betragtelig modstand over for et flisværk, der ellers er dén løsning, vores tekniske rådgivere anbefalede, da der ikke er tilstrækkelige stabile kilder til at drive en stor varmepumpe, siger bestyrelsesformand Niels Pedersen.

Solrød Fjernvarme vil i den kommende periode koncentrere sig om udrulning af fjernvarme i andre områder og sætter udvidelsen i Havdrup i bero, indtil der er nye teknologier eller kilder, der kan bringes i spil. Biomasse er en omstridt energikilde, fordi den ifølge FN-regler må opgøres som klimaneutral, men ifølge eksperter udleder CO2 direkte i atmosfæren og dermed accelererer klimakrisen.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.