dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Foreslår lovændring:
Birgit S. Hansen vil have grænser for botilbud i landsbyer

KORT NYT26. JUN 2024 6.32

Frederikshavns borgmester, Birgit S. Hansen (S), opfordrer minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin (V) til at ændre loven, så det bliver muligt at forhindre, at botilbud og sociale institutioner kommer til at fylde for meget i et landsbysamfund. Det siger hun til Nordjyske.

Institutionerne kan være med til at udvikle de små samfund, men det er et problem, hvis koncentrationen bliver for stor, skriver hun i et brev til ministeren. I landsbyen Præstbro i hendes egen kommune med 220 indbyggere er der nu ni forskellige eksisterende eller planlagte botilbud og institutioner.

Birgit S. Hansen ønsker, at Socialtilsynet, som godkender og fører tilsyn med institutionerne, også skal tage højde for den fysiske placering af dem. Kommunen kan ikke selv begrænse udbredelsen, når der er tale om mindre institutioner.

ak

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.