DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Stillinger
Boligminister Kaare Dybvad Bek får indenrigs og landdistrikter oveni
Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek.
Foto: Steen Brogaard, Folketinget

Ommøblering af ministerier:
Boligminister Kaare Dybvad Bek får indenrigs og landdistrikter oveni

Astrid Krag skifter indenrigs ud med ældre. Magnus Heunicke koncentrerer sig om sundhed.

Statminister Mette Frederiksen (S) har ommøbleret på fem ministerier, hvorved ministrene Kaare Dybvad Bek (S) og Astrid Krag (S) får nye ansvarsområder, mens Magnus Heunicke (S) og Simon Kollerup (S) slipper af med dele af deres hidtidige områder.

Indenrigsdelen af Astrid Krags ministerium flyttes til Kaare Dybvad Beks Boligministerium, der herefter hedder Indenrigs- og Boligministeriet. I stedet får hun ældredelen af Magnus Heunicke ministerium, der herefter hedder Sundhedsministeriet.

Foruden de hidtidige opgaver fra Boligministeriet og indenrigsdelen fra Astrid Krags ministerium overtager Kaare Dybvad Beks nye Indenrigs- og Boligministerium også planlovgivningsområdet, landdistrikter og de lokale aktionsgrupper LAG'erne fra Simon Kollerup i Erhvervsministeriet.

- Ambitionen er, at det nye Indenrigs- og Boligministerium skal styrke og videreudvikle regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark, siger statsminister Mette Frederiksen i en kommentar.

Boligområdet og transportområdet har indtil nu været slået sammen i et og samme Tranport- og Boligministerium, men med hver sin minister. Det adskilles nu ved oprettelsen af Indenrigs- og Boligministeriet. Transportminister Benny Engelbrecht (S) berøres ikke på anden måde af ændringen.

Efter farvellet til indenrigsområdet skifter Astrid Krags ministerium navn til Social- og Ældreministeriet. Det sker for at "styrke sammenhængen mellem de vigtige kommunale velfærdsområder", hedder det i meddelelsen fra Statsministeriet om ændringerne. Det nye ministerium skal blandt andet koordinere regeringens samarbejde med syv kommuner om velfærdsaftaler.

For sundhedsminister Mahnus Heunicke betyder ændringerne, at han nu får "mulighed for at fokusere indsatsen på håndteringen af covid-19 på sundhedsområdet i endnu højere grad", hedder det videre. Ændringerne er iværksat ved en kongelig resolution.