dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Bybusser i Aarhus lukker for kontantbetaling
Midttrafik anbefaler, at kunderne allerede nu skifter til eksempelvis app eller rejsekort. (Arkivfoto).
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Bybusser i Aarhus lukker for kontantbetaling

Når billetautomaterne bliver fjernet, forsvinder også muligheden for billetkøb med kontanter i bybusserne.
17. AUG 2023 10.30

AARHUS: Borgere, der rejser med bybusser i Aarhus ved at købe billet i bussernes egne automater, skal se sig om efter et alternativ. Fra 1. november er det nemlig ikke længere muligt at købe billetter i bybusserne, oplyser trafikselskabet Midttrafik.

Når billetautomaterne bliver fjernet, forsvinder også muligheden for billetkøb med kontanter i busserne.

I stedet henvises borgerne til at bruge Midttrafiks app eller rejsekort. For førtids- og seniorpensionister og borgere, der er fyldt 67 år, henviser selskabet til muligheden for at købe et pensionistkort, som stadig vil findes som papkort.

Selskabet melder, at klistermærker og foldere placeret "strategiske steder" skal forsøge at fange de kunder, der skal benytte sig af en ny billetmulighed. Dertil vil Midttrafik i oktober yde en indsats for at hjælpe kunderne med skiftet, lyder det i meddelelsen.

Tidligere påtale fra forbrugerombudsmand

Tilbage i juni fastslog Forbrugerombudsmanden, at trafikselskaberne havde brudt loven ved at afvise buspassagerer, der ønskede at købe billet med for store pengesedler. Selskaberne måtte ikke fx afvise at give tilbage på en 200 kroneseddel. 

Ifølge forbrugerombudsmanden er det dog tilladt at afvise kunder med kontanter, hvis man har indført selvbetjening. Og det er altså det, Midttrafik nu gør i Aarhus.  

/ritzau/ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.