DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Job

Forsyningstilsynet:
Elnetfirma betalte søsterselskab for meget

Verdo Hillerød El-net A/S betalte i 2014 423.638,98 kr. for meget for energispareprojekter.
3. JUN 2020 10.25

HILLERØD: Elnetvirksomheden Verdo Hillerød El-net A/S, der i dag hedder N1 Hillerød A/S, har betalt 423.638,98 kr. for meget for energispareprojekter i 2014. Beløbet skal nu føres tilbage.

Det er konklusionen på et tilsyn, som Forsyningstilsynet har gennemført som led i en større stikprøvekontrol af net- og distributions-virksomheders energispareaftaler. Overbetalingen stammer fra en rammeaftale mellem elnetvirksomheden og afdelingen Verdo Energirådgivning.

Energirådgivningen skulle ifølge aftalen levere energibesparelser hos kunderne mod betaling fra elnetvirksomheden, men har ikke over for tilsynet kunnet vurdere, at priserne i de interne aftaler svarer til, hvad uafhængige virksomheder ville kunne opnå.

- Vi har været nødt til at skønne en markedspris. Kun på den måde kan vi sikre, at penge opkrævet til energibesparelser af koncernernes monopolvirksomhed ikke kanaliseres over til aktiviteter i dens kommercielle dele, siger direktør i Forsyningstilsynet Carsten Smidt.

Eniig Forsyning A/S overtog 1. september 2019 ejerskabet af Verdo Hillerød El-net A/S, som skiftede navn til N1 Hillerød A/S.

Landets elnetvirksomheder har en forpligtelse til at få forbrugerne til at spare på energien. Det sker ved, at netvirksomhederne indgår aftaler med andre virksomheder om at gennemføre konkrete energispare-projekter, f.eks. med koncernforbundne selskaber. Disse aftaler skal være indgået til markedsmæssige priser og vilkår. 

Se afgørelsen.

ka