dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Fjernvarmeprojekt i Halsnæs i store problemer

Bestyrelsen for Hundested Varmeværk lægger op til en sammenlægning med det kommunale Halsnæs Forsyning.

HALSNÆS: Hundested Varmeværk har opsagt en medarbejder og samarbejdet med en rådgiver, som bestyrelsen mener har givet fejlagtige oplysninger om et fjernvarmeprojekts forløb og økonomi. Projektet bliver væsentligt dyrere end først antaget, skriver Sjællandske Nyheder.

Første etape af at udrulle fjernvarme mod Lynæs, med tilslutning af 100 ejendomme, har Halsnæs Kommune stillet 26,3 mio. kr. i garanti for gennemførelsen af, og den kan varmeværket klare inden for den eksisterende kapacitet. 

I referatet fra et ekstraordinært byrådsmøde den 2. maj fremgår det, at byrådet godkendte den første etape, efter at projektforslaget havde været forelagt for et advokatfirma. Det bemærkes, at der skal søges om ekstra godkendelser af væsentlige anlægsændringer.  

Kommunens lånegaranti blev givet allerede sidst i januar, hvor det i et byrådsreferat noteres, at der er foretaget individuel risikovurdering af Hundested Varmeværk, og at det skønnes, at der er god sikkerhed for kommunens garanti.

Gennemførslen af anden etape af den planlagte udrulning med potentielt 330 kunder kræver større kapacitet, end værket nu har, vurderer værkets bestyrelse. På en generalforsamling torsdag lægger den derfor op til en sammenlægning med det kommunale multiforsyningsselskab Halsnæs Forsyning.

Ifølge bestyrelsesformand for Hundested Varmeværk Ida Slættalid Iversen har bestyrelsen indgået en hensigtserklæring med Halsnæs Forsyning: "Kommunen har haft nogle forbehold og forhold der skal undersøges, men hvis borgerne stemmer for en sammenlægning, bør det være en formalitet herfra," siger hun til avisen.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.