DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ingen straffesag mod bortvist Odense-ansat

Politi dropper sag mod den tidligere medarbejder fra Odense Kommunes kontor fra byggesager, som i 2017 var mistænkt for embedsmisbrug.
20. MAJ 2020 9.01

ODENSE: Der bliver ingen straffesag mod den medarbejder fra Odense Kommunes kontor for byggesager, som By- og Kulturforvaltningen i august 2017 bortviste på grund af mistanke om embedsmisbrug, oplyser Fyens Stiftstidende.

Sagen blev dengang politianmeldt og er nu på grund af bevisets stilling blevet lukket, bekræfter Fyns Politi nu over for avisen.

I 2017 bortviste kommunen den omtalte medarbejder og fyrede derudover to andre mistænkt for embedsmisbrug. I første omgang havde kommunen mistanke til 25 byggesager - og senere hele 85.

Bortvisningen på sin plads

Medarbejderne skulle angiveligt have behandlet byggesager i et privat firma, ejet af den ene af dem. Sagerne behandlede de så efterfølgende også selv som ansatte i kommunen.

Kommunen havde ikke undet fejl i afgørelser i byggesager, men mistænkte, at byggesagerne fra medarbejdernes eget firma kom foran i køen, når de skulle behandles i kommunen.

Forvaltningen undersøgte siden de 85 byggesager forfra og konkluderede, at ingen af sagerne var afgjort forkert.

I en kommentar til avisen udtaler adm. direktør for By- og Kulturforvaltningen Anne Velling overordnet, at kommunen har ageret korrekt og at der er forskel på forvaltningsret og strafferet, så det ikke er usædvanligt, at den samme sag kan falde forskelligt ud i de to instanser - med andre ord at bortvisningen i 2017 var på sin plads.

ka