DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Job

Nu to arkitektplaner for Nakskov Havn

To arkitektteams er udvalgt til den videre proces om udvikling af Nakskov inderhavn.
13. DEC 2020 9.23

LOLLAND: To arkitektteams er nu udvalgt til at konkretisere deres bud på en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn, oplyser Lolland Kommune. 

Arkitekterne skal arbejde videre med et konkret bud på, hvordan Havnebygningen på Honnørkaj kan bruges i fremtiden og vise, hvordan Honnørkaj kan blive et aktivt og levende byrum.

I det ene forslag foreslås færgelejerne som nye opholdsområder med siddetrapper og mulighed for havnebad. Det tidligere billetkontor over for Toldboden skal være ny havnecafé. Toldboden og Havnebygningen skal have reetableret deres arkitektoniske storhed og med det afsæt rumme aktiviteter, som kan gøre bygningerne og området til festplads og forsamlingshus for hele byen.

I det andet foreslås Toldboden som en restaurant af høj kvalitet og i den mere rå østlige del af havnen plads til udsalgssteder og markeder med lokale fødevarer.

Den endelige vinder af arkitektkonkurrencen får i foråret 2021 til opgave at udføre et projekt på Havnebygningen og Honnørkajen til et budget på ca. 30,7 mio.kr.

  • A. P. Møller Fonden har finansieret Havnekonkurrencen som en del af Nakskov 2030-initiativets 12 projekter.
  • Nakskov 2030 er et partnerskab mellem Lolland Kommune, A.P. Møller Fonden og den filantropiske forening Realdania.

ka