dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Asbestarbejde: Norddjurs fulgte ikke embedslæges anbefaling

KORT NYT24. MAJ 2023 6.00

NORDDJURS: Norddjurs Kommune har set stort på rådgivning fra en embedslæge i en sag, hvor to mænd er blevet idømt hver en bøde på 40.000 kroner for brud på loven om miljøbeskyttelse samt bekendtgørelsen om asbest. Det skriver Fagbladet 3F.

Lægen vurderede over for kommunen, at en familie ikke bør opholde sig i sit hjem på en adresse i Allingåbro, fordi familien er blevet udsat for asbestslam fra et tagarbejde hos genboen. Men den oplysning får familien først senere, og i mellemtiden bor familien på den forurenede grund. Sagsbehandleren råder i stedet familien til at lukke for ventilationen i deres to biler og køre dem i en vaskehal, viser notatet.

- Vi vælger en lidt mindre drastisk løsning end afspærring af området som anbefalet af Styrelsen for Patientsikkerhed, fordi vi ønsker, at folk ikke skal gå i panik. Set i bagklogskabens lys burde vi selvfølgelig have lyttet til embedslægen og ikke til de andre, som vi rådførte os med. Så på den led kunne vi have gjort det bedre, må vi bare erkende, siger Ulrik Christensen, der fremhæver, at kommunen fremover i en lignende sag vil have mere fokus på menneskerne i nærområdet i den akutte fase samt sørge for et tættere samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed.

ka

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.