dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Assens underkendt - undlod miljøvurdering

KORT NYT24. MAJ 2023 14.00

ASSENS: Planklagenævnet har ifølge Fyens Stiftstidende omgjort en klage over Assens Kommune, som har godkendt en lokalplan for et boligområde uden en miljøvurdering.

Der er tale 58 lejeboliger på en naturgrund ved Vissenbjerg, hvor beboere fandt den beskyttede stor vandsalamander, hvorefter kommunen i en miljøscreening konkluderede, at der ikke var behov for en mere omfattende miljøvurdering. Det var foreningen Biobevar, der arbejder for at bevare vilde naturområder i Danmark, direkte uenige i og har nu fået Planklagenævnets opbakning. 

Martin Albertsen, direktør for by, land og kultur, fortæller, at det er første gang, han oplever, at Planklagenævnet har erklæret en lokalplan for ugyldig i den tid, han har været direktør - hvilket er siden 2019.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.