dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Datacenter skal bidrage til varmen i Ballerup

KORT NYT30. OKT 2023 12.31

BALLERUP: Det islandsk baserede atNorth vil etablere et stort datacenter i Skovlunde og vil med overskudsvarme bidrage til opvarmningen af boliger i Ballerup Kommune, oplyser sn.dk.

- Vi vil drage fordel af Danmarks kølige klima og gode forbindelser til det europæiske fastland og er strategisk placeret i nærheden af affalds- og energiselskabet Vestforbrænding, der i dag leverer fjernvarme, til hvad der svarer til 70.000 husstande, lyder det fra atNorth.

- Vi arbejder målrettet på at udnytte overskudsvarme fra datacentre og få dem integreret i vores fjernvarmenet. Derfor ser vi frem til samarbejdet med atNorth om effektivt at udnytte overskudsvarme fra datacenteret til at opvarme lokale boliger, siger direktør for Vestforbrænding, Steen Neuchs Vedel.

ka

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.