
MIDTJYLLAND: Patientkøkkenet på Regionshospitalet Randers har som det eneste hospitalskøkken i Danmark modtaget Fødevarestyrelsens økologiske spisemærke. Udmærkelsen er i bronze og betyder, at 30-60 pct. af maden, der serveres for patienterne og i kantinen, er økologisk.
- Vi har i flere år arbejdet målrettet med at øge den økologiske andel af råvarerne og har i længere tid faktisk ligget på bronzeniveau. Nu har vi officielt det økologiske stempel, og vi er meget stolte over at have fået bronzemedaljen. Men vi har ambitioner om mere og går efter at få udskiftet bronze med sølv i løbet af efteråret, siger cheføkonoma Mona Carøe Jensen.
Interne optællinger viser, at køkkenet allerede er tæt på sølv, hvor de økologiske produkter skal udgøre 60-90 pct. af råvarerne.
Køkkenet har slagter, grøntafdeling og bager og laver derfor alt fra bunden.
sf
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.