dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Fondsstøtte sikrer nyt stenrev til undervisning i Køge Bugt

KORT NYT30. NOV 2023 7.12

Med 3,3 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden bliver det nu muligt at etablere et nyt stenrev i Køge Bugt, der skal fremme havmiljøet og udbrede ny viden om livet i havet. Bag initiativet står den frivillige forening Køge Bugt Stenrev, som arbejder for et bedre havmiljø i Køge Bugt, og som samarbejder med kommunerne fra Stevns til Vallensbæk.

Fondsmidlerne skal bruges til at opføre to formidlingsstenrev og støtte nye formidlingstiltag – til glæde for både livet i havet og børn og voksne på land, oplyser fonden.

Ambitionerne er, at der skal etableres et formidlingsstenrev, Strandgreven, tæt på kysten ved Mosede Fort (Greve), der kan bruges til undervisningsformål i kystnære stenrevshabitater. Samtidig skal der ca. 2 km længere ude i bugten etableres et større stenrev, Klintekongen, på 10 meter dybt vand, som skal give bedre forhold for fisk og andet marint liv.

ak

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.