dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Fredensborg klimasikrer og udbygger vandløb ved Nivå

Forsyningsselskaberne vil øge gennemstrømningen i Nivåen og Usserød Å. Syv klimaprojekter på vej i 2024.

FREDENSBORG: En række klimaprojekter skal øge kapaciteten i både Nivåen og Usserød Å. Novafos og Fredensborg Forsyning står bag, da begge forsyningsselskaber vil drage nytte af den øgede kapacitet i vandløbene, fremgår det af byrådsreferatet i Fredensborg.

usse Udover en øget kapacitet skal der også bygges diger, og terrænet skal hæves flere steder, blandt andet på en strækning af 50 meter ved nogle nyttehaver. Et andet sted skal der bygges en bro under en vej med en større underføring med faunapassage i siden til fx odder.

En sti, der passerer under en jernbane, løber ud i en anden bro, der allerede i dag bliver oversvømmet. Den kan dog bevares, fordi den vurderes som tilstrækkelig robust, men bløde trafikanter skal guides til alternative ruter.

Ved gammel Strandvej ud mod Øresund skal terrænet hæves fleresteder - også for at fungere som sikring mod oversvømmelse fra indtrængende havvand ved stormflod. Et nyt dige skal sikre tre bygninger, som ligger lavt. 

Sammenlagt vil de nye projekter koste forsyningsselskaberne lidt over syv millioner kroner, hvoraf seks af dem skal bruges på den nye bro med faunapassage. 

Kommunen kan opkræve max 2 pct.  af anlægsudgiften for myndighedsbehandlingen, det bliver ca. 375.000 kr.

ka

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.