FURESØ: Ifølge kommunen selv er Furesø den eneste kommune i landet, der måler på, hvordan maden fra de kommunale køkkener påvirker CO2-regnskabet, oplyser TV2 Lorry. Kommunen har fra 2013 til 2018 reduceret klimabelastningen fra mad fra cirka 320 til 290 ton CO2.
Køkkenerne bruger mindre kød – især på børne- og ungeområdet. Mængden af kød er samlet set gået fra 48.000 kilo i 2013 til 41.000 kilo kød i 2018. Mængden af fisk er i samme periode gået fra 5.000 kilo fisk i 2013 til godt 10.000 kilo fisk i 2018.
I Furesø Kommune er der 60 økologiske skolehaver, så børn i daginstitutioner, i skolen, i fritidsordningen og i klubben lærer, hvordan man dyrker økologisk mad. Og så bliver der i køkkenerne skruet op for årstidernes grøntsager.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.