DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Job
Hærvejen ved Børglum.
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

Hærvejskommunerne opgraderer samarbejde

15 kommuner ved Hærvejen er nu med i ny politisk båret organisation, hvor alle borgmestrene er med og håber på fondsstøtte.

15 kommuner, der alle har deres beliggenhed ved Hærvejen, har taget initiativ til et nyt samarbejde. Ganske vist blev foreningen etableret for fem år siden, men i går blev den opløst for så igen en time efter at blive gendannet - nu med en ny politisk båret organisation, oplyser Jammerbugt Kommune.

15 borgmestre fra Hjørring, Jammerbugt, Frederikshavn, Brønderslev, Aalborg, Mariagerfjord, Rebild, Vesthimmerland, Viborg, Silkeborg, Ikast-Brande, Vejle, Vejen, Haderslev og Aabenraa er med i samarbejdet.

Borgmestrene har givet hinanden håndslag på at ville udvikle Hærvejens vandre- og cykelruter til national og international særklasse. Det første skridt er taget, og fundamentet er ved at blive støbt til et samarbejde om fremme af vandring og cykling.

Sammen med de 15 kommuner står Nordea-Fonden, der viser stor interesse for at investere et trecifret millionbeløb i et kvalitetsløft af ruten. Et sekretariat skal placeres i Viborg Kommune.  

Borgmester i Vesthimmerland Per Bach Laursen (V) bliver formand, og i bestyrelsen er borgmester Ulrik Wilbek (V) fra Viborg, rådmand Hans Henrik Henriksen (S) fra Aalborg, borgmester Thomas Andresen (V) fra Aabenraa, videdirektør i Naturstyrelsen Signe Nepper Larsen samt direktør i Dansk Kyst- og Naturturisme Jens Hausted.

ka