dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Heunicke afviser at have vildledt Folketinget

Miljøminister Magnus Heunicke (S) fastholdt på et samråd onsdag, at han ikke har vildledt Folketinget i forbindelse med forurening fra det tidligere Cheminova.
12. JUN 2024 14.18

Miljøminister Magnus Heunicke (S) afviste påny på et samråd onsdag at have vildledt Folketinget  i forbindelse med forureningen fra bl.a. virksomheden FMC (tidligere Cheminova).

Han var på den samlede oppositions foranledning indkaldt i samråd. Det drejede sig blandt andet om en bred undersøgelse af Miljøministeriet, der ifølge DR flere gange i vejledninger har givet tilladelse til at udlede miljøskadelige stoffer.

Ministeren har tidligere forsikret Folketinget om, at EU-Kommissionen har sagt god for de retningslinjer, som myndighederne har udarbejdet om udledning af miljøfarlige stoffer.

Flere eksperter har imidlertid over for DR sagt, at det er vildledning. EU har ikke blåstemplet disse vejledninger, som de læser teksten.

Magnus Heunicke har tidligere afvist at have vildledt Folketinget. Han fortæller på samrådet onsdag, at der er væsentlige undladelser i historien fra DR.

- Det ærgrer mig. DR's dækning har været god i denne sag, men det her hjørne er desværre helt skævt af grunde, jeg har fremlagt, siger han og kalder vejledningen lovlig.

- Den gamle bagatelgrænse, om at man kunne acceptere forringelser, er fjernet. I tillæg til det er der lagt noget nyt ovenpå. Man skal kunne vise ved konkrete beregninger, at der er sikkerhed for, at udledningen ikke medfører målbar stigning i koncentration, siger han.

Dermed er der ikke lagt op til, at vejledningen skal ændres.

Det fremgår af et debatindlæg i Altinget, at opossitionen også havde ønsket en uvildig undersøgelse af forløbet omkring de to gældende vejledninger.

/ritzau/cwa

Red: sidste afsnit med link til debatindlæg tilføjet kl. 15.07

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.