DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK IT
DK Job
I 2019 blev der ifølge Færdselsstyrelsen uddelt 4.000 afgifter til udenlandske lastbiler, flest for at parkere uden for eller på tværs af båse eller for at overtræde tidsbegrænsningen på 25 timer.
Foto: Johnny Madsen, Biofoto/Ritzau Scanpix

Horsens til minister: Inkasso af p-bøder bør også gælde os

Inddrivelse af udenlandske lastbilchaufførers parkeringsbøder bør ikke kun gælde de statslige, mener kommunen.

HORSENS: Kun 17 pct. af de udenlandske køretøjer betaler, når de får en parkeringsbøde, viste en opgørelse tidligere på sommeren fra Færdselsstyrelsen, som har ansvaret for de statslige veje.

Det fik transportminister Benny Engelbrecht (S) til at bebude, at et privat inkassofirma vil blive hyret via et udbud til at inddrive pengene. 

Men opgaven bør ikke kun gælde parkeringsbøder ved de statslige veje, men også de kommunale, mener plan- og miljøudvalget i Horsens. Derfor vil kommunen nu henvende sig til ministeren med et ønske om, at kommunerne bliver indtænkt i løsningen.

I Horsens kommune blev ifølge Horsens Folkeblad 72 pct. af de p-afgifter, der blev givet til udenlandske chauffører i 2019, ikke betalt.

- Så en løsning, der kun tilgodeser staten, er kun en halv løsning, siger udvalgets næstformand Niels Peter Bøgballe (S), som stod bag forslaget, til avisen.

ak