dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Hvidovre gør stadion klar til superliga i lyntempo
Kommunalbestyrelsen vedtog at bruge omkring 16 mio. kr. på at opgradere Hvidovre Stadion til superligastandard.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Hvidovre gør stadion klar til superliga i lyntempo

Byråd bevilgede tirsdag aften knap 16 mio. kr. til opgraderinger af tribuner, græs, lys og lyd efter oprykning i weekenden.
31. MAJ 2023 6.48

HVIDOVRE: Det kan være dyrt at få et superligahold i kommunen.

Men der var ingen tøven, da kommunalbestyrelsen i Hvidovre tirsdag aften vedtog at bevilge 15,8 mio. kr. til opgraderinger af stadion, efter at Hvidovre IF i weekenden rykkede op i superligaen efter 26 års fravær i landets bedste fodboldrække.

Der var visse diskussioner om finansieringen, og hvilken kasse millionerne skal tages fra - om de skulle hentes ved omprioritering af anlægsbudgettet eller i kassebeholdningen. Det endte med det første.

Men generelt var der bred enighed mellem partierne om, at midlerne skulle gives.

Mobile tribuner

Af dagsordenen fremgår det, at omkring seks millioner kroner er afsat til mobiltribuner, så kapaciteten øges fra 6.600 til 10.000 tilskuere, hvilket er et krav fra Divisionsforeningen for at kunne spille i den bedste række.

Derudover skal det ofte udskældte - også af Hvidovre-spillere - græstæppe udskiftes, og det kommer anslået til at koste to millioner kroner.

Godt fem millioner kroner skal bruges på "tekniske foranstaltninger", herunder lys- og lydanlæg, internet og trackingudstyr, mens yderligere godt to millioner er afsat til VIP-faciliteter og at leve op til kravene om minimum 300 loungepladser.

I sagsmaterialet fremgår det, at alle faciliteter muligvis ikke bliver klar til starten på den nye sæson, der starter 21.-23. juli, og derfor kan det blive nødvendigt at starte sæsonen med flere udekampe i træk eller at leje sig ind på et andet stadion.

Leje af et andet stadion var også alternativet til opgraderingerne, som fodboldklubben Hvidovre IF ikke direkte bidrager til økonomisk. Der kan dog meget vel blive tale om en forhøjelse af den husleje, som klubben betaler for at bruge stadion.

Borgmester: Det betyder meget

Selv om det først var i weekenden, Hvidovre IF sikrede sig oprykning, har forberedelserne af stadion-opgraderingen været undervejs nogle måneder i håb om, at det ville lykkes. 

- Det betyder rigtig meget for byen, at vi kan se dem spille superligabold på stadion her i byen, siger borgmester Anders Wolf Andresen (SF) til TV 2 Kosmopol.

Efter vedtagelsen i aftes skal der nu arbejdes hurtigt med projektet.

- Vi har megatravlt med det her. Efter tirsdag er der folk, der kommer til at arbejde vanvittig stærkt, siger borgmesteren.

ak/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.