dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Klager imødekommet: Landets største fiskestryg bliver virkelighed
Fisketrappe-projektet skal på sigt medføre bedre fiskevand i hele Uggerby Å, og dermed øget lystfiskerturisme.
Foto: Hjørring Kommune

Efter to års dialog:
Klager imødekommet: Landets største fiskestryg bliver virkelighed

EU-tilskud på 20 millioner er reddet. Realiseringen af vandplanprojekt omkring fisketrappe ved Hjørring kan nu sættes i gang.

HJØRRING: En klage satte i 2021 et projekt med en fisketrappe på ufrivillig pause, mens Klagenævnet behandlede klagen. Et tilpasset projekt har netop været i fire ugers høring, og der er ikke indkommet nye klager. Dermed kan maskinerne endelig sætte skovlen i jorden på Danmarks måske største vandplanprojekt, oplyser Hjørring Kommune.

Projektet finansieres ved tilskud fra EU på 20 mio.  - under forudsætning af, at tidsrammen overholdes. Og det er der altså udsigt til nu.

- Vi har imødeset Klagenævnets afgørelse med stor spænding, for der er mange penge på spil i projektet. Nu kan vi endelig komme i gang og få realiseret projektet indenfor den fastsatte tidsramme, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Homann (K).

Ekstra gydebanker

For at komme klager fra Bindslev Gl. Elværk og Tannisbugt Natur- og Vandplejeforening i møde har kommunen arbejdet med at tilpasse med tekniske løsninger, der involverer riste og stenvolde - og suppleret med nogle ekstra gydebanker i vandløbet, forklarer teamleder Jens Pedersen til DK Nyt.

Fisketrappen er ifølge Statens vandplaner udpeget som en spærring for fisk i vandløbet. Derfor har kommunen en bunden opgave i at skabe fri passage i området omkring den nuværende fisketrappe. Realiseringen af projektet vil åbne op for 210 kilometer vandløb opstrøms.

Det vil også forbedre leveforholdene for mange forskellige vandlevende dyr og planter.

Samtidig vil projektet ændre området omkring den nuværende fisketrappe og det gamle elværk markant. Et område, som rigtig mange kender og holder af. Derfor har en følgegruppe med repræsentanter for lokale interessenter været inddraget i dialog omkring projektet.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.