DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Job

Klimavenlig asfalt bliver lagt på Fynske Motorvej

Den nye type asfalt sørger for mindre CO2-udledning på vejene.
26. MAJ 2021 8.20

12 km motorvej mellem Odense V og Gribsvad blev for cirka et halvt år siden udvidet fra fire til seks spor. Vejen har dog siden udvidelsen været ujævn, da det sidste slidlag har manglet, da dette helst skal lægges om sommeren.

Men nu går maskinerne i gang med arbejdet, og når de gør det, bliver det den såkaldte KVS-asfalt, som er en mere klimavenlig en af slagsen, der bliver lagt. KVS-asfalt skaber mindre CO2-udledning fra vejene end de asfalttyper, der hidtil er anvendt. 

- Asfalttypen er den eneste af sin art i hele verden. Kendetegnet for den er, at den er lettere for bilerne at køre på, fordi belægningen giver mindre rullemodstand mellem dæk og vej. På den måde bruges mindre brændstof, og derved reduceres CO2-udledningen, siger Bjarne Bo Lund-Jensen, Produktchef i NCC Industry, Asfalt, der står for arbejde med lægge asfalten.

KVS-asfalten bliver produceret på NCCs asfaltfabrikker i Odense og Kolding. Fabrikkerne står ligeledes for produktionen af de over 200.000 tons asfalt som hele første etape af den Fynske motorvejsudbygning består af.

amp