dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Københavnsk vejbro skal udskiftes for kvart milliard

KORT NYT20. NOV 2023 7.25

KØBENHAVN: Vejbroen ved Emdrup Station på Tuborgvej er 100 år gammel og i ringe forfatning, skriver KøbenhavnLiv. Pudslag og beton er så nedbrudt, at der er betydelig risiko for, at der vil kunne falde løse stykker af beton fra broen og ned på banelegemet til fare for S-togtrafikken.

I 2018 blev det konkluderet, at broen skulle renoveres eller udskiftes inden 10 år, da der ellers var fare for, at broen ville styrte sammen.

I første omgang anlægges i 2028 en midlertidig bro med to spor. Herefter går arbejdet i gang med udskiftningen af den eksisterende bro i april 2029, og den nye permanente bro forventes at stå færdig seks måneder senere. De samlede udgifter for projektet løber op i 260,8 millioner kroner.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.