dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Kommuner letter affaldssorteringen for blinde og svagtseende

FREDENSBORG / HORSENS: Fredensborg og Horsens kommuner har i et samarbejde udviklet piktogrammer til affaldsspande, så blinde og svagtseende bedre kan få affaldet i den rette spand til metal, glas, plast, papir og restaffald, oplyser Dansk Affaldsforening.

Piktogrammerne, der kan sættes på skraldespandene hos private, har forhøjede, følbare symboler, fx. en flaske, bogstaver og punktskrift. Det gør det lettere at føle sig frem til den rette spand og skelne dem fra hinanden, også for dem, der først sent i livet mister synet, og som ikke har lært punktskrift.

piktogram-blinde-svagtseende 

Repræsentanter for Dansk Blindesamfund har testet skiltene, der har sort baggrund med hvidt symbol for at få størst kontrast og læsbarhed. Der er også piktogrammer i farver med god kontrast, mener Dansk Blindesamfund, der nu sammen med Dansk Affaldsforening samarbejder om at udbrede kendskabet til den nye mærkningsmulighed.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.