dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Kontorchef i KL bliver direktør i Hvidovre
Sara Røpke bliver ny direktør i Hvidovre.
Foto: Hvidovre Kommune

Kontorchef i KL bliver direktør i Hvidovre

Sara Røpke bliver direktør for klima, miljø, teknik og kultur i Hvidovre.

HVIDOVRE: 51-årige Sara Røpke bliver ny direktør i Hvidovre Kommune. Det godkendte kommunalbestyrelsen tirsdag aften.

Sara Røpke skal stå i spidsen for de tekniske områder og kulturområdet og bliver samtidig en del af kommunens direktion på i alt tre. Hun får det overordnede ansvar for bl.a. byplanlægning, kommunens byggeprojekter, flere strategiske udviklingsprojekter, vej og park, klima og miljø samt kultur og fritidsområdet.

Den nye direktør kommer fra et job som kontorchef i KL på netop klima-, miljø- og teknikområdet. Hun har været ansat i KL fire et halvt år og var, før hun kom til KL, kontorchef i først Naturstyrelsen og derefter Miljøstyrelsen i sammenlagt seks år.

Appetit på det kommunale maskinrum

- Jeg har de senere år fået stor respekt for lokaldemokratiet og en stigende appetit på at komme ud i det kommunale maskinrum og være med til at skabe resultater, der betyder noget for borgernes daglige liv, siger hun.

Hun er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet og har ud over Natur- og Miljøstyrelsen og senest KL desuden arbejdet hos Greater Copenhagen Committee, på Frederiksberg og Bispebjerg Hospitaler og i Sundhedsstyrelsen.

Borgmester Anders Wolf Andresen (SF) roser Sara Røpke for at komme med et drive, at være analytisk dygtig og samtidig have en bred erfaring fra stat og KL, som vil komme kommunen til gode særligt i store udviklingsprojekter som metro og støjbekæmpelse.

Sara Røpke starter i sin nye stilling i Hvidovre Kommune til maj. Hun afløser Gert S. Nelth, som kommunen indgik en fratrædelsesaftale med i efteråret.

ak

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.