DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Smart City:
Lemvig vil registrere alle parkeringer med sensorer

Til oktober bliver Lemvig første kommune i Danmark til at implementere trådløse parkeringssensorer i hele midtbyen.
27. SEP 2020 11.00

LEMVIG: Turister, gæster og borgere skal have større glæde af og udnytte de offentlige parkeringspladser bedre. Lemvig Kommune og det aalborgensiske IoT-firma, Sensade ApS, har en indgået en aftale om at forbinde alle parkeringspladserne i midtbyen til internettet. Dette skal gøres ved hjælp af små sensorer i hver p-bås, oplyser kommunen.

Den såkaldte "Smart City" løsning skal hjælpe kommunen med at udnytte parkeringspladserne mere optimalt. Dataene vil give et komplet billede af parkeringssituationen i byen og på længere sigt hjælpe bilisterne til at finde en ledig p-plads.                  

- I første omgang vil vi bruge dataene til at optimere parkeringssituationen og byplanlægningen i Lemvig. Vi vil via Sensades system løbende kunne se trængslen på de forskellige parkeringsområder i byen. Så kan vi vurdere, om der er behov for flere parkeringspladser eller ændringer i parkeringsreglerne. Ultimativt har vi nogle tanker om at lave realtidsdata tilgængelig til de forskellige udbydere af parkeringsApps, således at bilisterne vil kunne blive henvist til ledige p-pladser, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Steffen Damsgaard (V).

Alle indsamlede data er anonyme og indeholder ikke andet end en bils placering og tidsrum for parkeringen.

ka