dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Om igen for afgørelse om tagrør på Fanø

Miljøklagenævn har givet medhold til borger, som fik nej til at opbevare tagrør på sin grund.

FANØ / ESBJERG: En lodsejer på Fanø har nu fået medhold hos Miljø- og Fødevareklagenævnet i en sag om opbevaring af tagrør. Nævnet har ophævet en afgørelse fra Esbjerg Kommune, som også behandler sager fra Fanø, og sendt den tilbage til ny behandling.

Lodsejeren har opbevaret stakke af tagrør på en del af sin grund, som er registreret som beskyttet hede. Ejeren mener, at det er sket ved en fejlregistrering i 1992, og at området også tidligere har været brugt til opbevaring og bearbejdning af tagrør, hvorfor der ikke har været tale om en ulovlig ændring af naturtilstanden.

Kommunen vurderer derimod efter at have studeret luftfotos fra 1954-2021, at der ulovligt er lavet oplagsplads omkring 2006, og at arealet er ændret fra at være naturlig hedevegetation til et arbejdsområde domineret af bar sand. Kommunen har vurderet, at der ikke er særlige forhold, der begrunder en dispensation, og at oplagspladsen ikke gavner naturen i området. 

Miljø- og Fødevareklagenævnet er imidlertid ikke overbevist om, at der er tale om såkaldt sammenhængende areal, som naturbeskyttelsesloven omhandler. Nævnet lægger bl.a. vægt på, at nabomatriklerne kun er vejledende registreret som beskyttet hede, og at beskyttelsesstatus her ikke er afklaret tilstrækkeligt.

Derfor ophæves afslaget på dispensation, og det sendes tilbage til ny behandling, hvor kommunen bør overveje at træffe en egentlig afgørelse om status for naboarealerne.

Afgørelsen kan læses her.

 

ak

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.