dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Podcast: Kommunerne kan spille en meget større rolle for flere elbiler

Elbiler – og ikke mindst ladestandere – er vigtige i den grønne omstilling, og kommunerne bør arbejde mere aktivt i at fremme grøn bilisme, mener borgmester.

Frederiksberg Kommune vil være landets førende elbilkommune, og borgmester Michael Vindfeldt (S) opfordrer andre kommuner til at følge i sporet. Det kræver dog, at man anerkender ladestationer som vigtig infrastruktur.

- Vi bør se på opgaven, som hvis vi skulle anlægge et nyt kloaksystem, siger Michael Vindfeldt i podcasten.

Kommunerne bør heller ikke holde sig tilbage fra at fremme mere klimavenlige biler i forsøget på at skabe grønnere byer, mener borgmesteren. 

Tue Damsø, projektleder for DK2020 og seniorkonsulent i Concito, er enig i, at kommunerne gerne må skubbe på i den grønne omstilling. Kommunerne gør det allerede på fx affaldsområdet, så hvorfor ikke også når det kommer til vores biler?

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.