dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Podcast: Sønderborg er halvvejs mod klimanullet
Lars Tveen, forhenværende direktør for Danfoss Heating, medvirker i denne uges afsnit af “Kommunerne redder klimaet”. 
Foto: Michael Hansen, Ritzau Scanpix

Project Zero:
Podcast: Sønderborg er halvvejs mod klimanullet

Sønderborg sigter efter at være klimaneutral i 2029 og har nået 52 pct. af reduktionerne. De lavesthængende frugter er plukket, men stort pres hjælper alle på vej.

SØNDERBORG: Sidste år var Sønderborg vært for Det Internationale Energiagenturs (IEA) årlige EE-konference, som populært bliver kaldt verdens vigtigste konference for energieffektivisering. 

Værtsskabet var den foreløbige kulmination for kommunens mangeårige arbejde med den grønne omstilling, hvor man netop har haft et stort fokus på, hvordan man bedst udnytter energi på tværs af sektorer, offentlige såvel som private. 

Det har man gjort gennem ProjectZero-partnerskabet, der blev grundlagt tilbage i 2007 sammen med de første klimamålsætninger. 

- Det, der har været kendetegnende ved ProjectZero, er vores evner til at nedbryde siloer og til at have et fælles mål, som vi alle bakker op om, og alle giver en del af, fortæller Lars Tveen, forhenværende direktør for Danfoss Heating, i denne uges afsnit af “Kommunerne redder klimaet”. 

I Sønderborg sigter man efter CO2-neutralitet i 2029, og man er nu nået 52 pct. af vejen. De lavesthængende frugter er dog plukket allerede, så det bliver et langt, sejt træk for at nå klimanullet: 

- Det bliver sværere og sværere at finde besparelser. Vi er heldigvis blevet hjulpet af, at der er et stort pres fra mange sider. Det eneste gode ved krigen i Ukraine er, at det har gjort det tydeligt for os alle, at vi skal producere vores energi på en anden måde, og at det er vigtigt, at vi sparer på energien, siger borgmester Erik Lauritzen (S).

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.