DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Stillinger

Rekordstor interesse for EUDP-midler

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) har modtaget ansøgninger for i alt 980 mio. kr. i seneste ansøgningsrunde, der skal understøtte klima- og erhvervspolitik. I alt uddeles 250 mio. kr.
15. SEP 2020 14.29

Den seneste runde af Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP)  har tiltrukket sig stor interesse, hvor der er ansøgt om et rekordstort beløb på i alt 980 mio. kr. 

Dermed er der sammenlagt blev søgt om 1,8 mia. kr. i EUDP-midler i år, hvilket ligeledes er en rekord, oplyser Energistyrelsen. 

Der er derfor hård kamp blandt de 106 ansøgninger, som har søgt om de i alt 250 mio. kr., som EUDP uddeler. 

- EUDP blev etableret i 2007, og den seneste runde af ansøgninger topper alt, hvad vi tidligere har set, når det gælder ansøgte midler. Det er glædeligt at se, at interessen for grøn innovation er så stor, siger Anne Grete Holmsgaard, bestyrelsesformand for EUDP.

Den rekordstore interesse vækker altså glæde hos bestyrelsesformanden. EUDP-midlerne skal være med til at understøtte Danmarks energi-, klima- og erhvervspolitiske dagsorden.

- Virksomheder, universiteter og andre, der medvirker i ansøgningerne, er villige til at investere mere end nogensinde før i grønne projekter. Det må vi konstatere efter den seneste ansøgningsrunde. De nye idéer til løsninger står i kø, og nu ser vi i bestyrelsen frem til at iværksætte de allerbedste, siger Anne Grete Holmsgaard. 

EUDP åbnede i denne runde op for to særlige puljer, som er målrettet mod henholdsvis Power-to-X og Nordsøen, som har til formål at støtte en mere miljøvenlig og energieffektiv produktion af olie og gas i Nordsøen. 

esl