DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Job

Rønne Havn planter 14.000 træer ved Hillerød

KORT NYT20. MAJ 2021 8.42

Sidste år indgik Rønne Havn en klimapartnerskabsaftale, hvor havnen forpligter sig til at plante 10.000 træer årligt i de næste ti år. De første 6.000 træer blev sidste år plantet i Skævinge Folkeskov ved Hillerød nord for København og i år vil der blive plantet yderligere 14.000 træer i samme område.

- Vi er glade for, at vi gennem vores etablering af skove også kan bidrage til nye rekreative muligheder, beskyttelse af rent drikkevand og CO2-reduktion via træernes tilvækst. Vi håber naturligvis på, at det vil lykkedes snart at kunne plante nogle af træerne lokalt her på Bornholm, siger administrerende direktør Thomas Bendtsen.

Etableringen af folkeskoven sker i samarbejde med Growing Trees Network der sammen med Naturstyrelsen vil tilplante og pleje skoven i en 30-årig periode, hvor træerne kan fungere som CO2-støvsuger. Indtil videre er det ikke lykkedes at plante træer på Bornholm, men Bornholms Regionskommune, Naturstyrelsen og Growing Trees Network arbejder på, at det på sigt kan lykkes. 

esl