dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

S-borgmestre forsvarer klimakurs

Johannes Lundsfryd Jensen (S) er træt af klimakritik fra fløjpartierne. I ny bog skriver 13 socialdemokratiske borgmestre om, hvordan de har fundet balancen med grøn omstilling i deres kommune.
19. APR 2024 11.00

13 socialdemokratiske borgmestre fortæller i en ny bog, "Virkelighedsnært", om, hvordan de har fundet den rette balance mellem ambitioner og lokal opbakning i den grønne omstilling. Det er Johannes Lundsfryd Jensen (S), borgmester i Middelfart, og MF’er Ida Auken (S), som står bag bogen, hvori de to socialdemokrater ønsker at gøre op med billedet af Socialdemokratiet som et fodslæbende klimaparti. 

- Når jeg ser, hvad vi har opnået ude i kommunerne, så tror jeg på, at det faktisk kan lade sig gøre at komme i mål med den grønne omstilling, siger Johannes Lundsfryd Jensen. 

Ved KV21 gik Socialdemokratiet tilbage i en række af storbykommunerne. Flere eksperter pegede på, at særligt de unge vælgere ikke var tilfredse med partiets klimakurs. Det er dog en forkert opfattelse, mener Johannes Lundsfryd Jensen. 

- Vi ender tit som prygelknabe for både højrefløjen og venstrefløjen for enten at gå for vidt eller ikke langt nok, så vi vil gerne vise, at vi i Socialdemokratiet kan finde den rette balance mellem at opnå resultater og sikre os befolkningens opbakning undervejs. Det er den balance, der er helt afgørende, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling. 

Læs hele interviewet på Kommunen.dk

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.