DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Stillinger
Seks projekter for feriesteder og byliv på den jyske vestkyst
Thorupstrand i Jammerbugt Kommune, et af de steder hvor Realdania støtter et projekt for bedre fritidsfaciliteter.
Foto: Claus Bjørn Larsen, Realdania

Seks projekter for feriesteder og byliv på den jyske vestkyst

Fire kommuner langs Vestkysten får 21 mio kr. fra Realdania.

Seks konkrete projekter fordelt over fire kommuner langs den jyske vestkyst får støtte på i at 21 mio. kr. fra Realdania. Kommunerne bidrager selv med ca. 47 mio. kr.

Projekterne skal over de kommende år bidrage til at skabe flere forbindelser, mødesteder og attraktioner i og omkring kystbyer. Vestkysten har potentiale for mere helårsturisme og dermed for øget beskæftigelse og mere liv i lokalsamfundet, mener Realdania.

De seks projekter er:

  • Det Blå Torv i Blåvand i Varde Kommune skal gøre bykernen mindre trafikeret og mere sikker for gående.
  • Et Soltorv i Vejers Strandby i Varde Kommune skal styrke forbindelsen mellem stranden og byen.
  • I Hvide Sande i Ringkøbing-Skjern Kommune skal stier og broer på tværs af byen sikre, at de bløde trafikanter får bedre forhold.
  • I Thorupstrand i Jammerbugt Kommune skal der skabes rammer, så de mange gæster kan opleve kystfiskeriet på nært hold, i sikkerhed og uden at være til gene for erhvervsfiskerne.
  • En sti mellem Blokhus i Jammerbugt Kommune og Løkken i Hjørring Kommune skal gøre det mere attraktivt at bevæge sig rundt i ferielandet til fods og på cykel.
  • I Løkken i Hjørring Kommune skal De Maritime Huse med faciliteter til fiskere og outdoor-turister give bedre muligheder for kystfiskeri og friluftsliv.

- De seks udvalgte projekter binder natur, byliv og mennesker sammen og vil give nye oplevelser til både beboere og besøgende. Det er en vigtig pointe, at udviklingen ikke sker på bekostning af den rå og uberørte natur, der er en attraktion i sig selv på Vestkysten, siger filantropidirektør Nina Kovsted Helk fra Realdania.  

I Udviklingsplan for Vestkysten har 11 kommuner og tre regioner i partnerskab med Dansk Kyst- og Naturturisme og Realdania vedtaget en overordnet vision for Vestkysten som én samlet destination.

mk