dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Sjældne sommerfugle og orkidéer sikres på Møn
Sortplettet blåfugl fotograferet på Høvblege på det østlige Møn.
Foto: Johnny Madsen/Biofoto/Ritzau Scanpix

Sjældne sommerfugle og orkidéer sikres på Møn

Fondsmidler muliggør et biodiversitetsprojekt, som omfatter 600 hektar. Også præmien for at være Danmarks vildeste kommune indgår.
19. MAR 2023 11.00

VORDINGBORG: Knap 40 mio. kr. i støtte fra EU's Life Fond og en række andre fonde muliggør nu et unikt biodiversitetsprojekt på Østmøn kaldet Life Orchids, oplyser Vordingborg Kommune.

Projektet omfatter et samlet område på 600 hektar på Østmøn, også kaldet ’Høje Møn’. Her vil kommunen forbedre, sammenbinde og nyetablere over 300 hektar kalkoverdrev med henblik på at redde den sjældne og meget truede sommerfugl Sortplettet Blåfugl og samtidig sikre fremtiden for fem af de mest truede orkideer i Danmark.

Det skal ske i tæt samarbejde med partnerne Gods, Naturstyrelsen Storstrøm, Ravn-Nature og Geocenter Møns Klint.

Enorm betydning

- Vi er meget stolte over, at det igen lykkedes os at lande et stort EU Life-projekt. Med projektet sikrer og udvider vi noget af Danmarks smukkeste og mest værdifulde natur. Projektet vil få enorm betydning for naturen på Østmøn og vores borgere, siger Anders Andersen (S), formand for klima- og teknikudvalget.

- Samtidig aktiverer vi vores førstepræmie på 1 million kroner fra konkurrencen ’Danmarks vildeste kommune,’ der skal gå til at sikre fremtiden for sortplettet blåfugl, tilføjer han. 

Projektet løber fra i år til 2028 og har et samlet budget på knap 40 mio. kroner, hvoraf to tredjedele kommer fra EU's Life Fond. Der er desuden finansiel støtte fra 15. Juni Fonden, Aage V. Jensen Naturfond og Den Danske Naturfond.

Hanne Haack Larsen, direktør i Aage V. Jensen Naturfond, kalder projektet "Danmarks mest lovende og innovative projekt for den sjældne naturtype kalkoverdrev".

 

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.