dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Sjælland vil være grøn klimaregion

KORT NYT13. JUN 2021 13.13

SJÆLLAND: I Region Sjælland er ambitionen at blive en grøn klimaregion, og viljen er der til at gå videre med politiske tiltag for at nå målet. Sådan lyder det fra regionen, efter OECD fredag fremlagde en rapport om, at det nordeuropæiske String-område kan blive et internationalt center for investeringer i klimateknologi og bæredygtig infrastruktur.

Samarbejdet i String-området består af 13 byer og regioner, der til sammen har mere end 14 millioner indbyggere. Det strækker sig fra Hamborg i syd til Oslo i nord med Region Sjælland i midten. Ifølge OECD vil området kunne blive Europas svar på Sillicon Valley. Det skyldes bl.a. STRING's brintkorridor, hvor målet er omstilling af tunge lastbiler til brint, der kan være med til at gøre området førende inden for grøn teknologi.

I brintkorridoren er Sjælland et trafikalt knudepunkt, og derfor vil regionen udnytte potentialet for grønne arbejdspladser og en grøn førerposition. Regionen vil sammen med andre arbejde videre med de 23 politiske anbefalinger, OECD kommer med i rapporten til, hvordan grøn eksport styrkes, tværnational transportplanlægning forbedres og et fælles nordeuropæisk brand kan skabes.

STRING

Kortet viser området for STRING-samarbejdet og dets deltagerbyer.

mh