dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Slagelses direktion er nu fuldtallig
Jesper Schlüter, direktør med fokus på udvikling af rammevilkår, Margrethe Kusk Pedersen, direktør med fokus på velfærdsområdet for voksne Marianne Stentebjerg, direktør med fokus på Børn, Unge, Kultur og Fritid med Kommunaldirektør Anders Bjældager bagerst.
Foto: Slagelse Kommune

Slagelses direktion er nu fuldtallig

Kommunen går med tre nye direktører tilbage til en koncernmodel.

SLAGELSE: Direktionen i Slagelse Kommune er nu fuldtallig anført af kommunaldirektør Anders Bjældager, der blev ansat 1. august i år. De nyansatte direktører er: Marianne Stentebjerg, direktør for Børn, Unge, Kultur og Fritid, Margrethe Kusk Pedersen, direktør for velfærdsområdet for voksne, Jesper Schlüter, direktør for udvikling af kommunens rammevilkår.

- Det har været tydeligt, med de udfordringer, vi har haft her i Slagelse Kommune, at vi har manglet ledelseskraft. Nu har vi fundet tre meget velkvalificerede direktører, der sammen med vores kommunaldirektør skal sikre et stærkt, tværfagligt samarbejde, siger borgmester Knud Vincents (V).

Marianne Stentebjerg, 57 år, bliver direktør for Børn, Unge, Kultur og Fritid, der tæller Center for Børn og Unge, Center for Dagtilbud og Skole samt Center for Kultur, Fritid og Borgerservice. Hun kommer fra en stilling som direktør i Nyborg Kommune, hvor hun har været ansat i syv år og haft en bred direktørportefølje.

I 2015 blev hun direktør for Skole og Dagtilbud, herunder det socialfaglige område, Ungdomsskolen, Musikskolen, den kommunale tandpleje, beskæftigelsesområdet og kultur – og fritidsområdet. 

Marianne Stentebjerg har også været chef for Skole og Uddannelse samt koncernchef for Læring og Trivsel i Holbæk Kommune, undervisningschef i Faxe Kommune og tilbage i 2001 – 2008 var Marianne Skoleleder i Korsør. Marianne Stentebjerg har en Master i offentlig ledelse, en fireårig kandidatuddannelse i almen pædagogik med speciale i ledelse, en treårig speciallæreruddannelse samt en læreruddannelse.

Margrethe Kusk Pedersen, 55 år, bliver direktør for velfærdsopgaverne på voksenområdet, der tæller Center for Sundhed og Ældre, Center for Psykiatri og Handicap samt Center for Arbejdsmarked. Margrethe har mange års erfaring i offentlig ledelse, senest fra stillingen som Ældre- og Handicapchef i Odense, hvor hun har været ansat siden august 2021.

Før det var hun Sundheds- og Ældrechef i Helsingør Kommune i fem år, og inden det områdechef og Ældrechef i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune i sammenlagt otte år. Margrethe Kusk Pedersen er uddannet sygeplejerske, har diplom i sundhedspleje og har deltaget i fleksibel Master i offentlig ledelse på SDU samt på kandidatstudiet på AAU, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Margrethe sidder i flere bestyrelser og råd inden for velfærdsområdet og har stået i spidsen for en række store projekter bl.a. ’Et sammenhængende sundhedsvæsen’ og ’Sammenhænge mellem social-, sundheds- og ældreområdet’.

Jesper Schlüter, 49 år, cand.oecon, bliver direktør for udvikling af kommunens rammevilkår omhandlende erhverv, bosætning, de kommunale anlæg, infrastruktur, Center for Kommunale Ejendomme og Center for Teknik, Miljø og Erhverv.  Senest har han været fagchef for Plan, Byg og Miljø i Fredericia Kommune og serviceret Teknisk Udvalg og Klima-, Energi- og Miljøudvalget. Fra 2015 til 2021 var Jesper ansat i Esbjerg Kommune, først som sekretariatschef i Teknik og Miljø og senest som chef for Byudvikling & Økonomi.

I Esbjerg var Jesper også formand for kommunens Taskforce med ansvar for etableringen af særlige virksomheder og byudviklingsprojekter. Fra 2008 til 2015 var Jesper ansat i Nordfyns kommune, som Chef for Borgmesterkontoret med ansvar for bl.a. den politiske betjening og organisationens udvikling. Jesper har sideløbende taget en Master i offentlig ledelse.

I den nye direktion har kommunaldirektøren ledelsesansvaret for direktørerne og betjeningen af Økonomiudvalget og Byrådet, mens de øvrige direktører betjener fagudvalgene – hvor cheferne er fagligt og økonomisk ansvarlige for egne områder. 

Det var et stort og enigt ansættelsesudvalg, der valgte de tre nye direktører. I udvalget sad samtlige repræsentanter for Økonomiudvalget inkl. borgmesteren, kommunaldirektøren, tre chefer samt fire fællestillidsrepræsentanter. Der var 33 ansøgere til de tre direktørstillinger.

Mens de tre direktører tiltræder den 1. februar, sker implementeringen af koncernmodellen den 1. april 2023.

ka

 

 

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.