DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Stillinger

Sorø vil ansætte verdensmålsambassadør

KORT NYT24. SEP 2020 8.48
TEMA: Budget 2021

SORØ: Arbejdet med verdensmålene får et skub med Sorøs netop indgåede budgetaftale. Her er det blandt andet kommunens plan at ansætte en verdensmålsambassadør, som skal styrke dialogen med borgere, foreninger, lokalråd og erhvervsliv om verdensmålene, oplyser kommunen.

Verdensmålene fylder fem år på fredag, og Sorøs byråd arbejder desuden på at blive en del af Realdanias DK2020-netværk, som vil styrke kommunens klimaarbejde yderligere.

– Vi giver et løft til borgernes sundhed og trivsel gennem blandt andet samværsprojekter på plejecentrene og betydelige investeringer i vores idrætsfaciliteter. Vi styrker faglighed og trivsel i vores dagtilbud og skoler gennem bedre normeringer og forbedringer af de fysiske rammer. Vi udvikler de levende byer og lokalsamfund gennem blandt andet udbygning af stier og cykelstier og en udviklingsindsats for Sorø By. Og ikke mindst så tager vi et solidt skridt fremad i klimaindsatsen, i og med at vi fordobler puljen til energirenovering af kommunale bygninger og sætter midler af til, at der kan blive udarbejdet en klimahandlingsplan, siger borgmester Gert Jørgensen (K).

ibs