dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Stormflodsskader ved Møns Klint delvis repareret

KORT NYT15. JUN 2024 8.16

Tre af de fem trapper ned til stranden ved Møns Klint er nu genåbnet, efter at de blev ødelagt af stormfloden i efteråret. Det skriver Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

I løbet af vinteren og det tidlige forår har al færdsel på stranden ved Møns Klint været frarådet på grund af flere store skred. De store skred har også forsinket arbejdet med at genetablere trapperne. Det er trapperne "Gråryg", "Jydelejetrappen" og "Maglevands Fald", som de besøgende nu igen kan bruge.

Trapperne "Liselund" og "Røde Udfald" er ikke genåbnet. Sidstnævnte skal have et nyt forløb, før den kan genåbne. Sandet, hvor trappen ’’Liselund’’ er placeret, har ikke stabiliseret sig siden stormen. Derfor planlægger man, at trappen muligvis kan genopstå som en trampesti med jordtrin i stedet. Naturstyrelsen forventer, at de vil stå klar i efteråret senere i år. ’’Røde Udfald’’ skal efter planen stå færdig i enten 2025 eller 2026.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.