DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Stillinger

Vallensbæk kombinerer regnvandssø med naturformidling

Padder, tudser og vandinsekter skal lokkes til nyetableret naturoplevelse, der forbinder byen med stranden.

VALLENSBÆK: I samarbejde med Hofor etablerer Vallensbæk Kommune nu et klimasikringsprojekt, som er en regnvandssø på strandengen. Den skal beskytte de omkringliggende boligområder mod oversvømmelse ved ekstremregn, oplyser kommunen.

En sti - et såkaldt grønt strøg, som skal løbe ned ad strandengen - vil også fungere som dæmning for regnvandssøen, så regnvand kan syres til Ringebæk Sø fremfor til de omkringliggende huse. 

Det grønne strøg skal samtidig udvides og føres hele vejen fra Stationstorvet til Vallensbæk strand, hvor regnvandssø, sansestier, formidling og forbedret natur bliver en del af oplevelsen.

Kommunen gør plads til tre formidlingsstationer undervejs på stiens forløb, som blandt andet gør Vallensbæk-borgerne og andre fodgængere klogere på klimasikring, Strandparkens historie og naturen. Derudover vil der være mindre oplevelsesstier, som udfordrer sanserne. 

Tæt ved stien laves et paddeskrab. Det er et lavvandet vandhul, som forventes at tiltrække padder, tudser og vandinsekter.

Der bliver ført en træbro ud over paddeskrabet og bygget en mindre platform, hvorfra skoleklasser og andre interesserede kan studere livet i vandet på nært hold. 

ka