dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Varde har succes med udtagning af lavbundsjord

KORT NYT15. FEB 2024 11.15

VARDE: I Varde har man ifølge kommunen selv knækket koden for udtagning af lavbundsjorde. Faktisk er det ofte lodsejerne, der selv tager kontakt til kommunen, fordi de gerne vil udlægge dele af deres jord til udtagningsprojekter eller blive klogere på mulighederne herfor. Årsagen er ifølge kommunen et løsningsorienteret samarbejde mellem lodsejerne, kommunen og landbrugsorganisationerne.

I Landbrugsstyrelsens seneste ansøgningsrunde for lavbunds- og vådområdeprojekter står Varde Kommune bag seks ud af de 14 ansøgte realiseringsprojekter.

Samlet set er der blandt alle ansøgere hos Landbrugsstyrelsen søgt om tilskud til 14 nye realiseringsprojekter og 41 nye forundersøgelser for i alt 411,7 mio kr. Varde har søgt midler til forundersøgelse af fire udtagningsprojekter med et samlet areal på 1.029 hektar lavbundsjorde. 

I november vidste en opgørelse fra Fødevareministeriet, at kun 187 hektar lavbundsjord indtil videre var udtaget. 38.000 hektar var på det tidspunkt ved at blive realiseret. Det blev derefter kritiseret, at udtagningen gik for langsomt. I 2021 vedtog Folketinget, at der skal udtages 100.000 hektar lavbundsjord inden 2030.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.