Foto ©Gorm Kallestad/Ritzau Scanpix
Bocuse d''Or Europe i Trondheim
Foto ©Gorm Kallestad/Ritzau Scanpix

FAKTA: Danmark henter igen guld ved årets Bocuse d'Or

20. MAR 2024 18.16
Den europæiske del af Bocuse d'Or blev i år afholdt i Norge. Næste år bliver verdensmesterskabet afholdt.

Tidligere Geranium-kok Sebastian Holberg Svendsgaard og assistenten Philip Nielsen triumferede ved årets europæiske mesterskab i kokkekunst, da det danske hold vandt guld.

Holdet fortsætter dermed den danske guldfest, da danske hold også har vundet guld ved Bocuse d'Or i de seneste to konkurrencer i Europa.

I år blev den europæiske del af konkurrencen afholdt i Trondheim i Norge tirsdag og onsdag.

Her kan du læse mere om konkurrencen, der bliver anset som det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst:

* Bocuse d'Or blev første gang afviklet i 1983.

* Konkurrencen er opkaldt efter den franske kok Paul Bocuse.

* Bocuse d'Or er både navnet på den europæiske og den internationale kokkekonkurrence.

* I lige år afholdes den europæiske del af Bocuse d'Or, hvor de ti bedste kvalificerer sig til den internationale konkurrence.

* I ulige år afholdes den internationale del af Bocuse d'Or, hvor 24 lande deltager efter blandt andet at være gået videre fra den europæiske konkurrence.

* Konkurrencen fungerer således, at holdene bliver sat i gang med 10 minutters forskydning og herefter har 5,5 timer til at færdiggøre retterne.

* Brian Mark Hansen vandt guld ved den europæiske konkurrence i 2022.

* Verdensmesterskaberne bliver altid afholdt i Lyon i Frankrig.

* I 2023 tog kok Brian Mark Hansens Danmarks tredje sejr med hjem fra konkurrencen. I 2011 vandt Rasmus Kofoed, som er køkkenchef og medejer af restauranten Geranium. I 2019 vandt Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel.

* Den europæiske del af konkurrencen er blevet afholdt i Trondheim i Norge 19. til 20. marts 2024.

* Den danske kok Sebastian Holberg Svendsgaard vandt med sit hold guld ved årets europæiske Bocuse d'Or og kvalificerede sig til næste års uofficielle verdensmesterskaber i kokkekunst i Lyon.

Kilder: Den Store Danske, Akademi Bocuse d'Or Danmark.

/ritzau/

Fra forsiden:

GDPR