DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Stillinger

Aabenraa godkender planer om kæmpe solcelleanlæg

Aabenraa får solcelleanlæg, med kapacitet svarende til 75.000 husstandes årlige elforbrug.

AABENRAA: På sit byrådsmøde i går godkendte Aabenraa planerne om et kæmpe solcelleanlæg, som kommer til at producere strøm svarende til ca. 75.000 husstandes årlige forbrug.

Vedtagelsen af lokalplanen på cirka 340 hektar vil være Aabenraa Kommunes største lokalplan, oplyser kommunen. Og anlægget er en vigtig brik i Aabenraas grønne ambitioner, siger borgmester Thomas Andresen (V).

- Der bliver talt meget om klima, men efter vedtagelsen af vores strategi for bæredygtig udvikling kan vi handle på en mere slagkraftig måde. Vi vil gerne være med til at tage et lokalt medansvar i de miljømæssige udfordringer, vi alle står overfor.  I kommunen har vi mange produktionsvirksomheder, og solenergianlæg, som forsyner os med bæredygtig el, er et skridt i den grønne retning.

Projektet har været i høring, og der er foretaget miljøvurdering.

Placeringen af anlægget erudvalgt ud fra fire hensyn:

  • Det bliver nabo til Energinets transformerstation ved Kassø og kan derfor tilkobles højspændingsnettet direkte og dermed til det europæiske energimarked.
  • Anlægget bliver nærmeste nabo til tre datacentergrunde ved Kassø, som vil have behov for store mængder grøn strøm.
  • Anlægget placeres i et område, hvor der allerede i dag er en række tekniske installationer, herunder højspændingsmaster, biogasanlæg og vindmøller.
  • Der udtages såkaldte lavbundsjorde og mindre jordbrugsegnede arealer af intensiv dyrkning.

Arbejdet går efter planen i gang i begyndelsen af næste år

ibs