DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Job

BOFA indleder grønt samarbejde med en af øens største virksomheder

KORT NYT26. MAJ 2021 9.58

BORNHOLM: Bornholms affaldsselskab (BOFA) og Fiskerikoncernen Espersen har indledt et samarbejde, der via en række konkrete projekter skal sikre bedst mulig genanvendelse af emballage og andet affald fra fiskefabrikken i Hasle. Parternes samarbejde er kommet i stand via BOFAs innovationsplatform, Zero Waste Bornholm. 

Et af de projekter, som samarbejdet har i støbeskeen, er genanvendelse af det papir, der bruges til at emballere de frosne fiskeblokke, som fabrikken arbejder med, når de producerer fiskeburgere til bl.a. McDonald’s. Papiret beskytter fiskens kvalitet, til gengæld kan det ikke genbruges som almindeligt papir, men skal deles op i forskellige materialer, før det kan genanvendes.

- Denne type emballage er et godt eksempel på, at vi som Espersen ikke kan løse problemerne alene. Men vi kan søge samarbejder med andre, som har metoder, teknik og kunder til få materialet adskilt og solgt videre, så ressourcerne kan få nyt liv. Vi har allerede en stor genvindingsgrad på vores affald, men vi skal blive endnu bedre. Det skal samarbejdet med BOFA hjælpe os med, siger Espersens bæredygtighedschef Jennie Montell. 

amp