dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Haveaffald skal øge biodiversiteten i Odder

KORT NYT26. JUL 2021 12.36

ODDER: Drop genbrugspladsen, og gem haveaffald, grene og kviste. Sådan lyder det fra Odder Kommune, der opfordrer borgerne til at køre affaldet ud til et 150 meter langt hegn, der er ved at blive etableret. Haveaffaldet skal bruges til at lave Danmarks længste kvashegn til gavn for biodiversiteten. Det skriver DR.

Kvashegnet er et nyt tiltag i Odders indsats for at fremme kommunens biodiversitet i forbindelse med Miljøministeriets konkurrence Danmarks Vildeste Kommune. Pælene til hegnet blev sat i for tre uger siden, og de første har allerede været forbi med deres haveaffald. Det bruges til at fylde kvashegnet og skabe et levested for forskellige insekter og smådyr.

Når hegnet er fyldt op med haveaffald og grene, håber kommunen på, at tiltaget kan være med til at inspirere haveejerne til at lave deres egne kvashegn i stedet for at køre affaldet på genbrugspladsen. Udover at brugen af affald til kvashegn er godt for insekter og dyr, så sparer det også genbrugspladserne for de ressourcer, der ellers skal bruges på at lave affaldet til muld.

mh