DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Job

Herning nu klar til seks affalds-fraktioner

Firmaet PWS skal levere 65.000 nye spande i ordningen, der med to særordninger dermed mangler to fraktioner for at leve op til regeringens forslag om ti i alt.
9. JUN 2020 11.40

HERNING: En ordre på 65.000 nye affaldsspande blev mandag godkendt i teknik- og Miljøudvalget, oplyser Herning Kommune.

Der var i alt indkommet tilbud fra tre leverandører, og valget faldt på spande fra firmaet PWS. De nye spande er lavet af 95 pct.  genbrugsplast. Det betyder også, at de affaldsspande, som folk i dag har stående, vil blive indsamlet og omformet til nye affaldsspande, som andre kommuner kan få glæde af.

Hver husstand får to spande med hver to rum. Borgerne skal sortere madaffald/restaffald i den ene beholder, mens den anden er til papir/pap og metal/plast. 

Alle husstande får desuden udleveret en lille køkkenspand til madaffald, da erfaringen fra andre kommuner er, at det fremmer sorteringen. Desuden udleveres poser til madaffald, der passer til spandene.

To ordninger fortsætter

De to nye affaldsbeholdere vil dermed kunne rumme i alt seks affaldsfraktioner, der for nogles vedkommende altså er blandet sammen. Derudover fastholdes p-kassen til farligt affald, og Teknik- og Miljøudvalget anbefaler, at glas fortsat indsamles i de særlige glascontainere.

Dermed mangler Herning Kommune kun at finde løsninger for to affalds-fraktioner (mad- og drikkevarekartoner samt tekstilaffald) for at kunne indsamle de ti affaldsfraktioner, som regeringen for nylig har foreslået.

Det er Herning Kommunes forventning, at man i fremtiden kan løse opgaven med indsamling af affaldet med to todelte affaldsbeholdere ved hver husstand.

ka